Kā nogatavināt avokado

Photo of author
Written By Lauris Krams

Avokado ir gards auglis, ko baudīt salātos, uz maizītēm, iekš suši un daudzos citos veidos, vienīgi tam ir jābūt labi nogatavinātam. Diemžēl nereti gatavus un mīkstus avokado veikalos nemaz nevar nopirkt – īpaši nesezonā. Tieši tāpēc ir vērts zināt pāris noderīgus trikus par to, kā nogatavināt avokado pašam, ātri un vienkārši.

Esam izskatījuši dažādus padomus un šajā rakstā apkopojuši pašus vērtīgākos. Daži no padomiem par to, kā nogatavināt avokado, spēj to paveikt vien 10 minūšu laikā.

1. Papīra maisiņš ar ābolu

Lai nogatavinātu avokado ar mūsu piedāvāto pirmo paņēmienu, tev būs nepieciešams papīra maisiņš, svaigs ābols un daži cieti avokado. Ieliec ābolu papīra maisiņā ar savu negatavo  avokado  un cieši aizver to. Pēc tam atstāj maisiņu virtuvē uz nakti un ļauj šai kombinācijai veikt burvību pašai.

Kāpēc šis konkrētais triks darbojas? Ābols izdala etilēnu, dabasgāzi (to bieži vien sauc arī par augļu hormonu), kas augļiem un dārzeņiem palīdz nogatavoties. Šī iemesla dēļ šādi var nogatavināt arī citus pārlieku cietus, zaļus un negatavus augļus un dārzeņus – banānus, tomātus, bumbierus un citus.

Savukārt, ja vēlies panākt pretēju efektu, glabā iepriekš minētus nogatavojušos augļus pēc iespējas tālāk vienu no otra. Gatavi banāni ir tie, kas var nogatavināt arī tomātus, ābolus un citus produktus krietni pirms to laika.

2. Speciāli avokado nogatavinātāji

Mūsdienās ir izveidots piemērots gadžets teju jebkurai problēmai – arī pārlieku cietiem avokado. Esam pamanījuši speciālus avokado nogatavinātājus jeb nelielus vilnas maisiņus avokado izmērā. Tos ir iespējams iegādāties no dažādiem tirgotājiem tiešsaistē, noteikti arī kaut kur mūsu pasu veikalos, lai arī paši tādus vēl neesam manījuši.

Ja esi regulārs avokado ēdājs, tad, iespējams, patiešām ir vērts investēt dažos šādos maisiņos. Tie darbojas galvenokārt maisiņu nodrošināšanas ar tumsu dēļ. Tiklīdz avokado tiek ievietots šajā nogatavināšanas maisiņā, tas pats sāk izdalīt augļu nogatavināšanās hormonu. Apmēram pēc 24 stundām tavs avokado būs gatavs ēšanai. 

Turklāt šie maisiņi liek taviem avokado arī izskatīties jauki. Atradām vienu ražotāju, avocado ripeners, kas izstrādā vilnas avokado nogatavošanās maisiņus. Ja tavā īpašumā tāds būs, tad jau varēs bez raizēm arī nopirkt cietus avokado. 

Kā nogatavināt avokado

3. Nogatavināts avokado 10 minūšu laikā

Tikai 10 minūtes, lai nogatavinātu avokado no cieta līdz krēmīgi mīkstam, izklausās neticami, taču šis triks darbojas. Nepacietīgākajiem šis paņēmiens noteikti noderēs un būs viens no iecienītākajiem.

Ko darīt? Avokado jāietin folijā un jāieliek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 95-100 grādiem. Ļauj avokado cepeškrāsnī pakarsēties 10 minūtes. Pēc tam iztin avokado no folija un atdzesē to. Un lūk, tavs avokado ir mīksts un gatavs ēšanai!

Kāpēc šis triks darbojas? Līdzīgi kā jau minējām iepriekš, avokado izdala etilēna gāzi, lai palīdzētu tiem nogatavoties. Šis process norit ļoti līdzīgi arī karstā temperatūrā. Tādējādi, ja avokado ietin folijā un liek samērā remdenā cepeškrāsnī, nogatavināšanas process ievērojami paātrinās.

Tie arī ir mūsu galvenie padomi par to, kā nogatavināt avokado pašam – ātri un vienkārši.

Tā kā bieži par avokado nerunājam, tad vēlamies arī padalīties ar mūsu jauno atradumu – stilīgām avokado zeķēm no Zee socks uzņēmuma. Šīs avokado zeķes būs tieši laikā kā forša dāvana avokado cienītājam vai tev pašam, ja esi tik pat liels avokado entuziasts kā mēs.

Ieskaties arī citos mūsu rakstos par dažādiem padomiem, piemēram, Interneta veikali ar ātrāko piegādi un Veidi, kā ikdienā vairāk kustēties.

Lai tavi avokado vienmēr ir mīksti un krēmīgi!

Leave a Comment