Kāpēc daudzi vēl arvien dod priekšroku čuguna pannai?

Photo of author
Written By Lauris Krams

Virtuves darbi ir daudzu cilvēku hobijs un aizraušanās. Nevar noliegt, ka gatavojot ēst un pēc tam visu kārtojot un mazgājot, mūsu ikdienā daudz laika paiet tieši virtuvē. Tādēļ ir ļoti svarīgi, lai virtuves vide Jums patiktu un būtu ērti visi priekšmeti, kas palīdz gatavošanas procesā.

Izbaudot gatavošanas procesu, ēdiens vienmēr iznāks daudz gardāks un apetīti veicinošāks. Viens no iemesliem, kādēļ čuguna pannas joprojām ir pieprasītas, ir tādēļ, ka gatavošanas procesā tās neizdala nekādas kaitīgās vielas.

Pannas izvēle

Pannu klāsts ir ļoti liels gan pēc to veida, gan pēc materiāla. Piemēram, pannas pēc materiāla ir šādas:

  • alumīnija;
  • čuguna;
  • dzelzs;
  • metālkeramika;
  • misiņš un varš;
  • nerūsējošais tērauds vai tikai tērauds.

Mēs nedaudz smalkāk apskatīsim tieši čuguna pannas priekšrocības un plusus, kā arī to, kāpēc tā joprojām ir atrodama daudzu cilvēku virtuvēs.

Čuguna panna – priekšrocības

Čuguna pannas ir vienas no visizturīgākajām pannām, kādas viens var atrast piedāvājumā. Iegādājoties čuguna pannu, ir jāņem vērā, ka tai ir nedaudz specifiska kopšana, kā arī tā ir salīdzinoši smaga, īpaši tad, ja tajā ir ēdiens. Bet tā lieliski sadala siltumu pa visu pannas virsmu, līdz ar to cepšana ir vienmērīga.

Pannas uzsilšanas laiks ir salīdzinoši ilgs, bet temperatūra tiek uzturēta pannā ilgu laiku, pateicoties pannas biezumam un materiālam. Līdz ar to, ja uzreiz pēc ēdiena pagatavošanas tas netiks apēsts, vēl kādu brīdi tas pannā būs silts.

Čuguna pannas parādījās ap 90. gadiem, kad sākumā tas likās kaut kas ekskluzīvs, bet mūsdienās čuguna pannas ir pieejams ļoti plašā piedāvājumā un izmērā.  Ja salīdzinām čuguna pannu ar cita veida pieejamajām pannām, tad, gatavojot ēdienu uz čuguna pannas, ir jārēķinās, ka būs nepieciešams salīdzinoši daudz taukvielu. Toties ēdiens būs ar zeltainu un kraukšķīgu garoziņu.

Iegādājoties čuguna pannu, vienmēr ir vērts iegūt informāciju par tās kopšanu. Pēc ēdiena gatavošanas un pannas mazgāšanas, tajā nav ieteicams atstāt ūdeni, jo tā var sākt rūsēt. Ideāli, ja pēc pannas izmazgāšanas, to var ietaukot. Iespējams, ka tas ir zināms, bet labāk lieku reizi uzsvērt, ka čuguna pannas drīkst mazgāt tikai un vienīgi ar rokām, nekādā gadījumā ne trauku mazgājamajā mašīnā.

čuguna panna

Čuguna pannu piedāvājums

Čuguna pannas ražo daudzi zināmi un populāri ražotāji, piemēram, Fiskars, Bergner, Fissman, Petromax, Cookking, Kinghoff, kā arī vēl daudzi citi. Līdz ar to, ja meklējat šobrīd čuguna pannu, tad apskatiet gan jau minētos ražotājus, kā arī citu ražotāju piedāvājumus.

Iegādājoties čuguna pannu, pievērsiet uzmanību tā rokturim, lai tas būtu ērts un drošs, jo, kā jau minēts, panna nav viegla, tādēļ ir svarīgi, lai to būtu maksimāli ērti satvert un pārvietot. Rokturu risinājumi ir dažādi, bet čuguna pannām tie visbiežāk ir no apstrādāta koka.

Kā arī čuguna pannā droši var lietot koka vai metāla piederumus, piemēram, lāpstiņu, lai apmaisītu ēdienu.

Čuguna pannas var iegādāties interneta veikalā 220.lv, kur atradīsiet arī rakstā minēto ražotāju čuguna pannas visdažādākajos diametros. Čuguna panna ir lieliska investīcija saimniecībā, kuru pareizi kopjot un uzglabājot, ir pat iespējams nodot mantojumā nākamajām paaudzēm. Netērējiet līdzekļus bieži iegādājoties un mainot dažādas pannas, kas Jūs neapmierina. Nopērkot čuguna pannu, Jūs uz visiem laikiem varēsiet aizmirst par pannas iegādi.

Ieskaties arī citos mūsu ieteikumu rakstos, piemēram, Kā aerogrils var uzlabot Jūsu ikdienu vai TOP instrumenti saimniecības darbiem.

Leave a Comment