Kur pirkt biroja preces

Photo of author
Written By Lauris Krams

Esam veikuši cenu novērtējumu vairākos Latvijā populārākajos biroja preču piegādes uzņēmumos. Mūsu galvenais mērķis bija izvērtēt, kur Latvijas mazajiem un vidēja izmēra uzņēmumiem būtu izdevīgāk iegādāties kancelejas preces, kā arī citas visai bieži izmantotas preces birojam.

Raksta sadaļas:

Šajā rakstā esam apkopojuši populārākos uzņēmumus Latvijā, kur pirkt biroja preces, kā arī salīdzinājuši cenas konkrētām biroja precēm.

Kurus piegādātājus izvēlējāmies

biroja preču populārākie piegādātāji
Biroja preču piegādātāji

Atlasot vietas, kur pirkt biroja preces, balstījāmies uz populārākajiem un Google meklētājā vislabāk atrodamajiem uzņēmumiem – Birojs.lv, Rolling.lv, Veikals.lv un OfficeDay.lv.

Katram no šiem veikaliem ir sava specifika un piedāvājums. Piemēram, veikals Rolling.lv vairāk koncentrējas uz printeru apkalpošanu un toneru piegādi, savukārt Birojs.lv specifika ir vairāk balstīta uz kancelejas precēm. Lai arī daudzas no populārākajām precēm šajos veikalos  ir vienādas, cenas ir atšķirīgas.

Sākotnēji cenu izvērtējumā iekļāvām arī veikalus Freko un Jāņa Rozes grāmatnīca. Taču to piedāvājums ir visai specifisks, līdz ar ko daudzas no mūsu apskatītajām precēm tur nebija pieejamas. Galvenajā apkopojumā šos veikalus neiekļāvām, taču pie konkrētiem produktiem pieminām arī Freko un Jāņa Rozes grāmatnīcas piedāvājuma cenas.

Birojs.lv

birojs.lv preces birojam

Pirmais no biroja preču piegādātājiem, ko izvēlējāmies apskatīt, ir populārais interneta veikals Birojs.lv. 

Tas ir pašmāju uzņēmums ar vairāk kā 20 gadu pieredzi. Tas regulāri aug un attīstās, šobrīd apkalpojot vairāk kā 8 tūkstošus uzņēmumu, no kuriem vairāk kā puse ir iekļauta Latvijas TOP 500 lielāko uzņēmumu sarakstā.

Birojs.lv uzsāka savu darbību galvenokārt kā kancelejas preču piegādātājs, taču nu jau uzņēmums piedāvā iegādāties arī pārtiku. Tā kā uzņēmums attīstās, tā piedāvājumā ir vairāk kā 10 dažādas kategorijas. To starp ir arī kafijas automātu noma, biroja telpu apkalpošanas pakalpojumi, biroja mēbeles, tehnika un elektronika u.c.

Rolling.lv

rolling.lv preces birojam

Salīdzinājumā ar Birojs.lv, nākošais biroja preču piegādātājs Rolling.lv uzreiz izceļas ar modernu un patīkamu interneta veikalu. Uzņēmums darbojas jau 20 gadus, pakāpeniski attīstot gan savu komandu, gan arī piedāvājumu un katru gadu augošo apgrozījumu Latvijā.

Uzņēmums uzsāka savu darbību kā kārtridžu uzpildītāji, par ko Rolling.lvpriekšsēdētājs dalās atmiņās : ‘’Pa dienu bijām uzvalkos, apmeklējot mūsu klientus, bet vakaros – darba drēbēs Zinātņu akadēmijas pagrabiņā pildījām kārtridžus melnām mutēm un paši saviem spēkiem.’’

Lēnām uzņēmums no kārtridžu uzpildīšanas piedāvājumu papildināja ar papīra piegādāšanu, līdz nonāca pie plaša preču klāsta piegādātāju birojiem.

Šobrīd Rolling.lv darbojas ne tikai kā vieta, kur pirkt biroja preces, bet kā plaša piedāvājuma interneta veikals. Dažas no galvenajām produktu kategorijām ietver preces skolai, preces atpūtai un hobijam, biroja tehnika un noma, kancelejas, saimniecības un pārtikas preces u.c.

Veikals.lv

veikals.lv Kur pirkt biroja preces

Nākošais pašmāju biroja preču piegādātājs ir Veikals.lv – salīdzinoši mazs spēlētājs, ar diezgan novecojušu mājaslapu. Taču sniedz stabilu servisu, kā arī piedāvā draudzīgas cenas biroja precēm.

Veikala piedāvājums ir diezgan plašs sākot ar kārtridžu uzpildi un datortehniku līdz pat biroja mēbelēm, traukiem, kancelejas precēm un pārtiku. Uzņēmums koncentrējas uz ilgtermiņa sadarbībām ar birojiem. 

Piegāde ir diezgan universāla ar dažādām piegādes opcijām. Viena no tām ir saņemt sūtījumu Veikals.lv fiziskajā veikalā Rīgā, Brīvības ielā 170. Jāpiebilst, ka Rīgā ir iespējams iegūt bezmaksas piegādi, ja pasūtījums ir virs 30 EUR. 

OfficeDay

officeday.lv Kur pirkt biroja preces

Arī OfficeDay.lv ir biroja preču piegādes uzņēmums ar vairāk kā 20 gadu darbības pieredzi. Atšķirība ir tā, ka šis uzņēmums ir dibināts Lietuvā. Tas ir lielākais biroju apgādes, skolas piederumu un inovatīvu biroja risinājumu sniedzējs Baltijā. 

Uzņēmuma galvenā misija ir būt mūsdienīgam un uzticamam biroja preču un pakalpojumu sniedzējam ar kuru sadarboties ir viegli un izdevīgi. 

Galvenais atslēgas vārds ir mūsdienīgs un moderns, jo OfficeDay.lv interneta veikalā tiek veidots arī atsevišķs uzsvars uz dabai draudzīgu biroja iekārtojumu. Ar to šis uzņēmums atšķiras no citiem iepriekš minētajiem. Šajā dabas draudzīgajā sadaļā ir padomāts par darba vietas piederumiem, preču arhivēšanu, papīra precēm, ekoloģiskiem tīrīšanas līdzekļiem u.c.

OfficeDay.lv visbiežāk nodrošina ar vienām no lētākajām cenām, sniedzot izdevīgākos piedāvājumus. Vairumu jeb 35% no piedāvājuma sastāda kancelejas preces, kam uzreiz seko papīrs, toneri un kārtridži, higiēnas preces u.c.

FREKO.lv

kancelejas preces freko

Freko ir kancelejas preču veikalu tīkls, kas Latvijā ir vairāk kā 10 pilsētās – Rīgā, Aizputē, Cēsīs, Liepājā, Ogrē, Rūjienā, Saldū u.c. Lai arī mājaslapa ir visai novecojusi, tajā ir iespējams veikt pasūtījumus un iegādāties preces birojam.

Freko ir viens no populārākajiem veikaliem, kur iegādāties visu nepieciešamo uzsākot vai atsākot skolas gaitas. Līdz ar to piedāvājumā ir dažādas kancelejas preces, kas itin labi iederās arī ofisa un biroja vidē. Tajā gan ir tikai dažas no precēm, ko apskatījām šī raksta pētījumā, līdz ar to pie galvenajiem biroja preču piegādātājiem Freko nepieskaitām.

Uzņēmums Freko piedāvā dažādus zīmolus, kas nav īpaši populāri pie mums Latvijā, līdz ar to paši populārākie zīmoli te nav nemaz pieejami. 

Jāņa Rozes grāmatnīcas

jāņa rozes gramatnīca

Jāņa Roze ir viens no populārākajiem grāmatnīcu uzņēmumiem Latvijā, šīs grāmatnīcas tīkls ir sastopams teju katrā pilsētā. Klasiski šī ir grāmatnīca, taču, kā jau visās, arī Jāņa Rozē ir iespējams iegādāties dažādas kancelejaa preces birojam.

Mājaslapa koncentrējas uz grāmatām, taču, lai apmeklētāju pieredze būtu ērtāka, tajā ir izveidota atsevišķa sadaļa kancelejas precēm. Pārlieku liels šis piedāvājums nav, taču tajā ir atrodamas dažas no mūsu apskatītajām precēm – piemēram, populārie Multicopy un Sky Copy papīri. Cenas gan te izrādījās vienas no dārgākajām.

Jāņa Rozes zīmola mērķis ir kļūt par atzītu un pieprasītu vairumtirgotāju, piedāvājot klientiem plašu un daudzveidīgu grāmatu, galda spēļu, rotaļlietu, skolas, biroja un hobija preču klāstu. Lai gan biroja preču piedāvājums šeit nav pirmajā vietā, te joprojām ir iespējams atrast ko noderīgu.

Kādas preces izvēlējāmies

Izvērtējot cenas, skatījāmies dažādas preces dažādās biroja un saimniecības preču kategorijās. Kopumā izvērtējām plašāku produktu klāstu, bet tikai daļu iekļāvām gala novērtējumā. 

Gribējām, lai apkopojums būtu pēc iespējas pārskatāms un uztverams. Par kādām atsevišķām kategorijām izveidosim atsevišķus rakstus.

Pārdomas par izvēlētajām precēm:

  • Izvēlējāmies tādas produktu kategorijas, kuras biroja ikdienai ir jāiegādājas visai regulāri. Šobrīd ir populāri no kancelejas preču piegādātājiem iepirkt ne tikai papīru un pildspalvas, bet arī citas birojā bieži izmantojamas preces, piemēram, tualetes papīru, kafiju un ūdeni.
  • Kopējo cenu izvērtējumu veicām tādām precēm, kas bija pieejamas visos 4 mūsu izraudzītajos  kopējā novērtējuma veikalos.
  • Tās ir zināmu zīmolu plaši izmantotas preces. Lielākoties tās ir no piedāvājuma dārgā gala.  Katram no piegādātājiem ir kādi specifiski zīmoli, ko tie piedāvā par labākām cenām.
  • Jebkurā gadījumā tās ir vienādas preces tikai no dažādiem zīmoliem un piegādātājiem, tāpēc tās var savā starpā salīdzināt.
Kur pirkt biroja preces
Populārākās biroja preces

Biroja papīrs Navigator Original White A4 80g/m2 500

Lai arī nu jau dzīvojam diezgan digitalizētā pasaulē, papīrs joprojām ir viena no pirktākajām biroja precēm, tāpēc ar to arī sāksim. 

Navigator Original White ir viens no populārākajiem A4 biroja papīriem – klasisks un uzticams. Tas ir universāls, jo piemērots dažādiem printeru veidiem, kā arī vienlīdz labi lietojams no abām pusēm. Šis papīra veids ir pietiekami biezs, saglabājot gludumu nevainojamam printēšanas rezultātam.

Navigator Original White papīrs pie dažādiem mūsu apskatītajiem piegādātājiem izmaksā sākot ar 6.78 EUR vietnē Veikals.lv līdz pat dārgākajai cenai 7.49 EUR kancelejas preču veikalā Freko.lv.

Lētākais biroja papīrs A4 80g/m2 500

Kopā apskatījām 10 dažādus zīmolus, kas piedāvā birojiem iegādāties A4 papīru 500 lokšņu iepakojumā. 

Vislētākais papīrs mūsu pētījumā izrādījās Sky Copy, kas atrodams vietnē Veikals.lv ar cenu 5.47 EUR. Tam seko kancelejas preču veikalā Freko.lv pieejamais Image Volume papīrs ar cenu 5.59 EUR. Jāpiemin, ka tas pats Image Volume papīrs vietnē Birojs.lv maksā 11.60 EUR sasniedzot visdārgāko papīra cenu mūsu apskatā.

Līmes zīmulis 3M Scotch Classic 21g

Par vienu no pieejamākajiem līmes zīmuļiem gan cenas, gan piedāvājuma ziņā atlasījām līmes zīmuli 3M Scotch Classic 21g modeli. 

Šis ir viens no labākajiem līmes zīmuļiem, kas ir pieejams ērtā izmērā un par draudzīgu cenu.Tas ir universāls un lieliski piemērots birojam, jo vienlīdz labi lietojams papīram, kartonam, fotogrāfijām, audumam, filcam, korķim, ādai un putuplastam.

Vislētākā cena tam ir pieejama vietnē Birojs.lv par 1.62 EUR. Otrā izdevīgākā cena ir atrodama Jāņa Rozes gramatnīcā par 1.85 EUR. Visdārgākais piedāvājums ir vietnē Veikals.lv par 2.78 EUR.

Baltās tāfeles marķieris Schneider 

Schneider ir viens no vadošākajiem biroja preču zīmoliem, kas daudziem nav svešs. Viņu piedāvājumā plašā klāstā ir pieejamas dažādu veidu pildspalvas un marķieri. Tieši marķieri mūsdienu biroja vidē tiek izmantoti ļoti bieži – uz baltajā tāfelēm sapulču laikā vai veidojot uzskatāmus vadības, mērķu plānus.

Līdz ar to labam marķierim, kas pavisam ātri neizžūst, ir liela nozīme. Kā mūsu populārāko izvēli nominējam klasisko Schneider MAXX 290, 3.0 mm marķieri melnā krāsā. 

Visizdevīgāk marķierus var iegādāties komplektos, taču apkopojām cenas gan gabalā, gan komplektos pa 4 gabaliem. Vislētākais piedāvājums ir vietnē Veikals.lv – 1.33 EUR gabalā un 2.47 EUR komplektā. Visdārgākā cena ir biroja preču veikalā Rolling.lv – 1.85 EUR gabalā, savukārt šeit izdevīgāk ir pirkt komplektu ar 12 marķieriem par 9.15 EUR.

Datorpele Logitech M185

Uzticama bezvadu datorpele ir viens no noderīgākajiem biroja gadžetiem, ko ir svarīgi izvēlēties pareizi. Mūsu izvēlētais modelis ir Logitech M185, aplūkojām tieši sarkano krāsu, jo tā ir viena no populārākajām un arī cenas ziņā pievilcīgākajām izvēlēm.

Logitech ir viens no pasaulē vadošākajiem elektro un datorpreču zīmoliem, kas specializējas tieši bezvadu gadžetu ražošanā. Mūsdienās vairs nav vajadzības pēc vadiem, kas darba procesu vienīgi apgrūtina. Ja produktu var izveidot tik pat kvalitatīvu bez vadiem – Logitech to dara. Viņu ražotās bezvadu datorpeles ir lielisks piemērs.

Logitech M185 darbojas uz baterijām. Visizdevīgāko piedāvājumu var atrast veikalā Rolling.lv par 14.98 EUR. Nedaudz dārgākas, taču līdzīgas cenas ir atrodamas arī vietnēs Veikals.lv un Officeday.lv. Visdārgākā cena šai datorpelei ir veikalā Birojs.lv par 24.68 EUR.

Minerālūdens Mangaļi, gāzēts, 1.5L

Ūdens ir viena no pamata lietām, kam ir jābūt brīvi pieejamai katrā birojā. Tā kā ūdens tiek patērēts daudz, tad nav mazāk svarīgi izvēlēties arī izdevīgāko cenas piedāvājumu. Apskatam izvēlējāmies tieši Mangaļi minerālūdeni tāpēc, ka mūsu izraudzītajos piegādātāju veikalos šis ūdens bija vispārstāvētākais.

Visizdevīgāko cenu no mūsu izvēlētajiem piegādātājiem piedāvā vietne Veikals.lv par 0.86 EUR. Dārgākās cenas ir veikalos Birojs.lv par 1.17 EUR un Rolling.lv par 1.28 EUR. 

Paskatoties cenas Mangaļi gāzētajam minerālūdenim arī citās vietnēs ārpus mūsu apskata, top skaidrs, ka visizdevīgākā cena tomēr ir Rimi veikalā par 0.69 EUR. 

Apskatījām arī citus ūdens zīmolus kā Venden, Zaķumuiža, Everest un Neptunas. Mangaļi izrādījās tomēr kā viens no izdevīgākajiem, turklāt nevienam no tikko pieminētajiem zīmoliem nav pieejams gāzēts ūdens Mangaļu tilpumā.

Maltā kafija Jacobs Kronung, 500g

Ja ūdens ir pamata lieta izdzīvošanai, tad nereti birojos strādājošie var argumentēt, ka izšķirošā tomēr ir kafija. Kad nepieciešams paņemt pauzi no darbiem, tad tieši labas kafijas tase ir tā, kas uzlabo noskaņu. 

Jacobs Kronung maltās kafijas piedāvājumā ir vērojamas lielas cenu atšķirības. Visizdevīgākais piedāvājums mums par pārsteigumu ir atrodams kancelejas preču veikalā Freko.lv par 6.99 EUR. Tam seko Veikals.lv piedāvājums par 8.14 EUR. Visdārgākā Jacobs Kronung kafija ir Birojs.lv piedāvājumā par 12.20 EUR.

Cenu salīdzinājumam apskatījāmies arī Rimi.lv piedavājumu, kur šī pati kafija šobrīd tiek tirgota par 10.99 EUR. Gandrīz pašā vidū starp mūsu apskatā iekļautajiem uzņēmumiem.

Piens birojiem Marge 2% 1L

Kur ir kafija – tur ir jābūt arī pienam. Biroja ikdienai piemērots ir Marge piens, kam ir īpaši ilgs termiņš. Tas ir ražots no augstas kvalitātes piena. To var uzglabāt vairāku mēnešu garumā, turklāt ne obligāti ledusskapī – tas var atrasties istabas temperatūrā.

Vislētāk tas izmaksās veikalā Officeday.lv par 1.45 EUR. Gandrīz par eiro dārgāk tas ir pieejams veikalā Birojs.lv par 2.42.

Tualetes papīrs Zewa Deluxe 8gab

Un visbeidzot sava saraksta noslēgumā pievērsām uzmanību arī tādai precei kā tualetes papīrs – neapšaubāmi noderīga un praktiska prece. 

Zewa Deluxe tualetes papīrs ir augstas kvalitātes izvēle. Visizdevīgākais variants ir pieejams veikalā Rolling.lv par 4.79 EUR cenu par 8 gab. iepakojumu. Veikalā Birojs.lv to pašu produktu piedāvā par dārgāku cenu – 6.36 EUR. 

Biroja preču piegādātājs Officeday.lv piedāvā līdzīgu produktu Paloma Exclusive 8gab par 5.84 EUR. 

Cenu izvērtējums

Cenas novērtējām apmeklējot konkrēto uzņēmumu publiskā vidē pieejamos interneta veikalus. Cenas tika apkopotas 2022. gada augusta sākumā. Visas cenas ir apkopotas EUR ar PVN 21%.

Kopējo novērtējumu veicām pēc šādas metodikas – izvērtējām, vai kancelejas preču piegādātājam ir augstākā vai zemākā cena, un izejot no tā piesķīrām punktus.

  • 1 punkts zemākās cenas piedāvātājam (zaļā krāsā)
  • 3 punkti dārgākajam piedāvātājam (sārtā krāsā)
  • 2 punkti tiem, kas pa vidu (bez krāsas)
Biroja preču piegādātāju cenu salīdzinājums
Biroja preču piegādātāju cenu salīdzinājums

Reizēm tika izvēlēti divi dārgākie vai divi lētākie piegādātāji, ja to cenas bija relatīvi tuvu. Apkopojot rezultātus, par piegādātāju ar zemākajām cenām tiek nominēts tas, kuram kopvērtējumā ir vismazākais punktu skaits.

Attiecīgi rezultāti ir šādi:

  1. OfficeDay.lv cenas mūsu izvēlētajiem produktiem visbiežāk bija vislētākās, un gandrīz visbiežāk arī vidējās. Neviens no mūsu izvēlētajiem produktiem OfficeDay.lv veikalā nebija ar visdārgāko cenu. 
  2. Veikals.lv cenas bija līdzīgas iepriekš minētajam OfficeDays.lv piedāvājumam. Tikai vienu reizi Veikals.lv izcēlās ar dārgāko produkta cenu – tas bija līmes zīmulis. 
  3. Rolling.lv piedāvājums ir daudzveidīgs gan pieejamu preču ziņā, gan arī cenas sadalījumā. Tā piedāvājumā bija gan mūsu apskatā vislētākās, gan arī visdārgākās preces. Jāatzīst, ka dārgākās tomēr ņēma virsroku.
  4. Birojs.lv cenu ziņā izrādījās ļoti līdzīgs Rolling.lv veikalam, kā to var redzēt augšējā grafikā. Ja salīdzina abus uzņēmumus punktu pa punktam, tad mūsu apskatā Birojs.lv izrādījās tomēr kā visdārgākais biroja preču piedāvātājs.

Katrs pats tad var izvērtēt, cik liela nozīme piegādātāja izvēlē ir konkrētas produktu kategorijas jeb konkrēta produkta cenai. Zemāk daži ieteikumi, ko ņemt vērā izvēloties savu īsto biroja preču piegādātāju:

  1. Kas ir tās preču grupas vai konkrēti produkti, ko pasūtīsiet biežāk? Jāvērtē vairāk cena tieši tām kategorijām, kuras pasūtīsiet lielākā apjomā.
  2. Kas jums ir izdevīgāk – pasūtīt visas biroja preces vienuviet vai no vairākiem piegādātājiem? Apkopot lētākās cenas prasa laiku, ko visai daudzi novērtē augstāk par ietaupītiem 10 EUR.
  3. Vai cena ir svarīgākais izvēles kritērijs? Ir arī citi sadarbības kvalitatīvie faktori, ko vajadzētu izvērtēt – piegādes ātrums un izmaksas, sortimenta stabilitāte, personiska attieksme u.c.
  4. Cena vienmēr ir runājama. Ja esat visai liels pasūtītājs, tad varat pakaulēties par kādiem draudzīgākiem nosacījumiem.

Ceram, ka šāds apskats par vietām, kur pirkt biroja preces, bija noderīgs. 

Esam veikuši arī citus noderīgus salīdzinājumu rakstus, piemēram, Elektroskūteru nomas maksu salīdzinājums un Kur labāk pārbaudīt auto, CarVertical vai AutoDNA.

Leave a Comment